Uređena cesta na Virovitičkim ribnjacima, u narednom periodu u planu asfaltiranje, kao i izgradnja parkirališta

Sukladno Sporazumu o zajedničkom financiranju rekonstrukcije i izgradnje ceste i ostale komunalne infrastrukture na području Urbanističkog plana uređenja Virovitičkih jezera, koji su potpisali Hrvatske šume i Grad Virovitica, uređena je cesta koja vodi od prvog do trećeg ribnjaka.

Projektnu dokumentaciju je financirao Grad Virovitica, a u skladu s potpisanim Sporazumom, Hrvatske šume su na cesti od prvog do trećeg ribnjaka izvele pripremne i zemljane radove, odvodnju te nosivi sloj od zrnatog kamenog materijala. Prema projektnoj dokumentaciji, u narednom periodu u planu je asfaltiranje.

Sanacija navedene ceste je u interesu kako Grada Virovitice, tako i Hrvatskih šuma zbog očuvanja prometne povezanosti prema šumskim predjelima, kao i povezivanja GJ Virovitičke Bilogore s GJ Grubišnopoljskom Bilogorom.

Inače, Hrvatske šume koriste tu cestu i za prilaz svojim šumskim predjelima i odvoz sortimenata te im je u interesu da bude omogućeno nesmetano prometovanje.

Na popularno zvanim Ribnjacima, uz uređenje ceste i modernizaciju kolnika, u planu je i izgradnja parkirališta. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content