Uplatnice za komunalnu naknadu građanima će stići tijekom ožujka

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na upit građana zašto još uvijek nisu dobili uplatnice za komunalnu naknadu od početka godine, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo odgovorio je kako je riječ o izdavanju novih rješenja u skladu s novim zakonom pa je zbog toga došlo do zastoja.

U kolovozu 2018. godine na snagu je stupio Zakon o komunalnom gospodarstvu i sve odluke morali smo mijenjati u skladu s njim. Krajem godine donijeli smo novu Odluku o komunalnoj naknadi, koja je stupila na snagu ove godine. Zakonom je propisan rok da do 31. ožujka moramo poslati sva nova rješenja, što i rješavamo – kaže K. Sabo.

S obzirom na to da se radi o dostavi 8300 rješenja za privatne i 800 rješenja za poslovne subjekte, jedno od važnijih pitanja bilo je i odabir službe koja će obaviti uslugu dostave rješenja i novih uplatnica. – Molimo građane za strpljenje, na kućne adrese će rješenja i uplatnice sigurno stići do kraja ovog mjeseca, a dospijeće plaćanja bit će prilagođeno novonastaloj situaciji – istaknuo je pročelnik Sabo. (icv.hr, virovitica.hr)

Skip to content