UOSI Virovitica održala završnu konferenciju programa “Klubovi Korisnika – Klub Aktiv”

Udruga osoba s invaliditetom Virovitica održala je završnu konferenciju prve godine provedbe programa „Klubovi Korisnika – Klub Aktiv“. U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica predstavili su provedene aktivnosti i rezultate u sklopu provedbe ovog trogodišnjeg programa koji je financiran uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Završnoj konferenciji u ime Grada Virovitice nazočio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Nositelj projekta je Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, a provodi ga u partnerstvu s virovitičkom Udrugom osoba s invaliditetom i daruvarskom Udrugom distrofičara, oboljelih od cerebralne i dječje paralize i ostalih neuromuskularnih oboljenja te Centrom za socijalnu skrb iz Virovitice i Daruvara. Suradnici na projektu su Udruga Veranda iz Virovitice i Udruga Impress iz Daruvara.

Prvu godinu provođenja projekta aktivnosti su se održavale u Virovitici i Daruvaru s ciljem prevencije institucionalizacije, povećanja socijalnog uključivanja i veće kvalitete života osoba s invaliditetom. Kroz grupe za učenje, grupe za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i grupe za podršku, osobama s invaliditetom s područja Virovitice i Daruvara poboljšana je kvaliteta života. (www.icv.hr, ml)

Skip to content