Unatoč velikim oborinama stanje na području grada zadovoljavajuće

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin zajedno s Gradskim službama obišao je danas cjelokupno područje grada Virovitice kako bi se upoznao sa stanjem na terenu vezano uz velike količine oborina koje su pale u proteklih nekoliko dana.1 1275483852Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin zajedno s Gradskim službama obišao je danas cjelokupno područje grada Virovitice kako bi se upoznao sa stanjem na terenu vezano uz velike količine oborina koje su pale u proteklih nekoliko dana.
– Unatoč velikim oborinama koje su zahvatile osobito Slavoniju, stanje u gradu Virovitici je zadovoljavajuće, jer su svi veći odvodni kanali protočni i odvode oborinsku vodu s područja grada. Nakon poplava koje su 2008. godine zahvatile područje grada Virovitice, Grad Virovitica je zajedno s Hrvatskim vodama učinio veliki napor da se riješi pitanje uređenja kanala za oborinsku odvodnju kako se takvo što više ne bi ponovilo. Količina kiše koja je ovih dana pala na grad višestruko je veća nego što je to bilo tada, a kako smo mogli vidjeti prilikom obilaska terena situacija je puno bolja nego tada.

2 1275483852Još postoji par lokacija gdje zbog neriješenih vlasničkih odnosa nismo uspjeli riješiti odvodnju kao što je to npr. slučaj u Slavonskoj ulici u Taborištu, ali u velikoj većini stanje je zadovoljavajuće i radi se tek o manjim lokvama vode, što doista s obzirom na ovako velike oborine nije bilo moguće izbjeći . Nažalost, ovaj put moram uputiti i kritiku pojedinim građanima, ali i vlasnicima obrađenih poljoprivrednih površina jer smo naišli na nemali broj slučajeva gdje je isključivi razlog za naplavine ljudski nemar, budući da je na pojedinim lokacijama bilo dovoljno samo prokopati metar kanala ili zaorati par metara do glavnog kanala i voda bi otišla. Opet moram i pohvaliti veliki broj građana koji su ovaj posao dobro odradili shvativši da to čine za svoje dobro, rekao je prilikom obilaska terena gradonačelnik Kirin.

3 1275483852

Skip to content