Unatoč dodijeljenim spremnicima za otpad, i dalje postoje mještani koji svoj otpad nepropisno odlažu na za to nepredviđene površine

S obzirom na prozivku oko navodnog kršenja zakona o komunalnom gospodarstvu, Grad Virovitica dužan je građane obavijestiti o važnim činjenicama. Konkretno, u vezi predmetne površine na području MO Taborište, iz Odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice poručuju kako se radi o površini koja nije površina javne namjene već je u vlasništvu NTL-a, a nije niti zeleni otok (otok za odlaganje otpada). Slijedom toga, ista ne podliježe Zakonu o komunalnom gospodarstvu niti osiguranju održavanja komunalne djelatnosti čistoće javnih površina.

– Sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom, na predmetnoj površini nalaze se spremnici koji su zaduženi od strane vlasnika objekta uz parcelu. Isto tako, vlasnik je iz brige o pravilnom razdvajanju otpada, onemogućio da u spremnike otpad odlažu ostali mještani koji svoj otpad ne zbrinjavaju i ne razvrstavaju zakonski, ističu iz Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice.

– Hvala građanima koji savjesno odlažu svoj otpad, a ostale pozivam da zbrinjavaju svoj otpad sukladno zakonu u za to dodijeljene spremnike od strane Grada Virovitice, a ne zaboravimo da Virovitica za tu svrhu ima i reciklažno dvorište. Kada bi svi na ovaj način razmišljali i djelovali, do ovakvih nepravilnosti ne bi niti dolazilo, poručio je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr, foto: virovitica.net, flora.vtc)

Skip to content