Umjetnička radionica u Barcsu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

12 lipnja 2010. god. je održana prva umjetnička radionica za djecu u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Na radionici je sudjelovalo 20 djece…12 lipnja 2010. god. je održana prva umjetnička radionica za djecu u sklopu projekta VIBA Youth sufinanciranog od strane EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Na radionici je sudjelovalo 20 djece (10 iz Grada Barcsa i 10 iz Grada Virovitice). Djeca iz Virovitice pohađaju OŠ I. B. Mažuranić a djeca iz Barcsa OŠ Deák Ferenc i OŠ Arany János.
U prvom djelu radionice radili su na izradi klišeja sa motivima Barcsa. Za vrijeme trajanja radionice našim mladim umjetnicima je Jalmos Klara održala prezentaciju o muzeju RIppl-Ronai u Kapošvaru. Također na radionici je Katona Katalin održala predavanje o Rippl-Ronai ženski likovi.
U drugom djelu održana je likovna radionica na temu: ritam boja i oblika na slikama Rippl-Ronai prikazivanjem ženskih likova. Radilo se kombiniranim tehnikama crtanja, slikanja i frontaža.

Naši mladi umjetnici su jedni drugima prezentirali svoje uratke. Voditeljica radionice koja je ujedno predstavljala Grad Barcs: Pessingne Asztalos Maria je zahvalila djeci na sudjelovanju i podijelila im priznanja za uspješno sudjelovanje na prvoj zajedničkoj radionici.
Iz Grada Virovitice naše mlade umjetnike je vodila gđa. Ankica Fijala, učitelj mentor za likovnu kulturu.
Rad mladih je dobio vrlo visoke ocjene svih prisutnih, a iznad svega razmjena znanja i iskustva je neprocjenjiva.

Skip to content