Umjesto 50, vlakovi će ići 100 km/h: Ministar Oleg Butković najavio da će 2018. godini početi projekt kojim će se obnoviti željeznička pruga od Čakovca do Virovitice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ministar prometa Oleg Butković, na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem govorio je o ulaganjima na području pet slavonskih županija, a izdvojili smo što će se raditi u Virovitičko-podravskoj županiji.

Provodi se projekt Master plan prometa istočne Hrvatske u vrijednosti 6,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ovim Master planom, koji će kao nositelj provoditi Virovitičko-podravska županija, definirat će se mjere iz sektora prometa istočne Hrvatske. Partneri na projektu su ostale četiri slavonske županije. Po izradi ovog dokumenta znat će se detaljnija analiza prometnog sustava vezano za sve aspekte i tada će se identificirati ključni prometni projekti za ovih 5 županija.

Govorio je o nastavku projekta Podravske brze ceste od Suhopolja do Slatine u duljini od 21,8 kilometara, te najavio skorašnje otvorenje prometnice vrijedne 118 milijuna kuna.
Uskoro ćemo u promet pustiti Sjevernu obilaznicu Grada Virovitice u duljini od 9 kilometara – naglasio je ministar Butković.
Osim toga, najavio je i bolju povezanost od granice Mađarske preko Virovitice do Okučana i dalje prema BiH. Osim toga, govorio je i dionici Podravske brze ceste od Slatina do Našice, te najvažnijoj prometnici za stanovnike Virovitičko-podravske županije.
Projekt povezivanja Svete Helene preko Bjelovara do Virovitice i granice Republike Mađarske ide dalje i trenutno se radi analiza izvedivosti.

Ministar Butković, govorio je i o ulaganju u željezničku infrastrukturu, a u 2018. godini, očekuje se obnova dionice željezničke pruge od Čakovca do Virovitice.
Identificirali smo da je ovo prioritet i dogovaram da se na ovoj dionici počne raditi 2018. godini. Vrijednost projekta je 460 milijuna kuna. Tada na toj dionici vlakovi više neće voziti 50, već 100 km/h – zaključio je Oleg Butković. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content