Ultramaratonci u sjećanje na hrabre hrvatske branitelje trče 86 kilometara od Kladara do Stare Jošave, dio puta istrčali župan Igor Andrović i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine VPŽ, uz svoje prijatelje, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, trče 7. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara. Početak je bio u Kladarama, gdje je ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine VPŽ Pave Tutenova, pozdravio načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić, te virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Dionicu od Kladara do Virovitice, od 25 kilometara, s ultramaratoncima, istrčao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Hvala svima vama koji ste mi bili podrška prilikom ovog mog prvog polumaratona. Ovo je maleni dio onoga što možemo učiniti za one koji su stvarali Hrvatsku, te pritom čuvati sjećanja na Domovinski rat – naglasio je župan Igor Andrović.

aa

Uz njega jedan dio dionice do Virovitice, istrčala je i zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek Golinac. Po dolasku u Viroviticu, maratonce je dočekao i pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Trkačima koji su došavši u Viroviticu, završili ovaj ultramaraton (od Kladara do Stare Jošave se trči etapno nap.a.), Pavo Tutenov, predsjednik Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije, podijelio je priznanja, a ostalima će kako budu završavali svoje dionice utrke.

IMG 3716

Ultramaratonci na ovaj način spajaju istok i zapad Virovitičko-podravske županije, od Kladara do Stare Jošave, čuvajući pritom istinu o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

bb

Skip to content