Ulica Mile Budaka u Taborištu postaje Ulica Mate Lovraka – odvojak, troškove izmjene dokumenata građanima će podmiriti Grad Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ulica Mile Budaka u Taborištu preimenovat će se u Ulicu Mate Lovraka – odvojak, odlučili su to gradski vijećnici na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice usvajanjem Odluke o izmjeni Odluke o određivanju naziva Ulica i trgova na području naselja Virovitica.

Podsjetimo, Grad je u više navrata, sukladno Zakonu, pokretao postupak za promjenu naziva ulice, no inicijativa nije zaživjela s obzirom na stav građana. Inicijativa za promjenom naziva Ulice ponovno je pokrenuta na 17. sjednici Gradskog vijeća.

Nakon što je ponovno pokrenuta inicijativa za promjenom naziva ulice, zatraženo je mišljenje Vijeća Mjesnog odbora Taborište koje se izjasnilo kako želi da se ulici vrati stari naziv, a to je Mate Lovraka. Međutim, pošto kućni brojevi sadašnje Ulice Mate Lovraka počinju brojem 1 od Ulice Miroslava Krleže, a Ulica Mile Budaka, kojoj se predlaže promjena naziva također počinje s brojem 1 od Krležine ulice, produžetak nije moguć zbog redoslijeda brojeva. Stoga će novi naziv ulice glasiti Ulica Mate Lovraka – odvojak, rekla je pročelnika – tajnica Grada Virovitice Mirjana Terlecky.

Troškove izmjene osobnih isprava i dokumenata stanovnicima sadašnje Ulice Mile Budaka podmirit će Grad Virovitica, naglasio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr, fotografija: M. Bašić)

Skip to content