Ugostiteljski objekti u dane vikenda od 1. travnja do 30 rujna mogu raditi do 2.00 sata

dva1Prošle je godine, na inicijativu vlasnika ugostiteljskih objekata iz skupine „Restorani“, „Barovi“ i „Objekti jednostavnih usluga“, radno vrijeme navedenih objekata produženo za 2 sata od propisanog, odnosno u periodu od 1. travnja do 30. rujna sa petka na subotu, sa subote na nedjelju, te uoči i na dane blagdana radno vrijeme spomenutih ugostiteljskih objekata može trajati do  2.00 sata. U dane vikenda i blagdana, na otvorenim i zatvorenim terasama ne smije biti izvora glazbe nakon 24.00 sata. 

Radno vrijeme spomenutih ugostiteljskih objekata u radne dane  ostaje nepromijenjeno, odnosno za “Restorane” do 1.00 sat, za “Barove” i “Objekte jednostavnih usluga”  do 24.00 sata, s time da na otvorenim i zatvorenim terasama ne smije biti izvora glazbe nakon 23.00 sata.

S obzirom da je Virovitica županijsko središte i samim tim i centralno mjesto za noćni život  mladih te kako bi se sa jedne strane izbjegao odlazak mladih u druge sredine odnosno zadovoljile njihove potrebe za zaradom, a sa druge strane pomoglo razvoju ugostiteljstva na području grada Grad se je odlučio na ovaj potez.

Također podsjećamo vlasnike ugostiteljskih objekata da poštuju određeno radno vrijeme, te da vode brigu da se iz njihovog ugostiteljskog objekta ne remeti noćni mir ostalih sugrađana, kako ne bi morali donositi nepopularne mjere.

 

Skip to content