Udruga S.O.S. Virovitica održala predavanje za javnost o važnosti dosmrtnih i doživotnih ugovora

U utorak 29.12.2015.godine u organizaciji udruge S.O.S. Virovitica voditeljica pravnog savjetovališta udruge dipl.jur Ines Hečimović održala je predavanje u prostorijama Crvenog križa Virovitica za korisnike Dnevnog boravka o važnosti opreza za osobe treće dobi pri sklapanju različitih, a posebice doživotnih i dosmrtnih ugovora. Istaknuta je njihova različitost, prava i obveze koje iz njih proizlaze.
Građani/ke su informirani o pravnim segmentima potpisivanja različitih ugovora, a naglasak je stavljen na ugovore o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba te im je pružena mogućnost dodatnog informiranja u okviru pravnog savjetovališta Udruge ponedjeljkom od 17-19 sati na S.O.S. liniji 033/721-500. Starijim osobama potrebno je pružiti pravovaljanu informaciju o potrebnom oprezu prilikom različitih ugovaranja i potpisivanja kako bi se zlouporabe istih svele na najmanju moguću razinu. Ovakvim aktivnostima pokušava se smanjiti socijalna isključenost osoba starije dobi i ukazati na važnost brige o starijim osobama te povećati razinu informiranosti, svijesti i znanja šire javnosti o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.
Održano predavanje prvo je u ciklusu predavanja koja će se održati u sklopu projekta „Znanjem do sigurnosti“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.OS.Virovitica, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Skip to content