Udruga S.O.S. Virovitica održala javnu akciju povodom nacionalne kampanje Mreže podrške

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U utorak (danas), 2. listopada ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, Udruga S.O.S. Virovitica održala je javnu akciju kojom se javnost željelo upoznati s trogodišnjim programom Ministarstva pravosuđa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“, započetim 2. siječnja ove godine. Program je nastao, kako navode u Ministarstvu, s ciljem osnivanja i financiranja „aktivnosti partnerske mreže organizacija za podršku i pomoć žrtvama i svjedocima u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima“.

Aktivnosti povodom nacionalne kampanje Mreže podrške nastavit će se i u srijedu, 3. listopada, kada će se u prostorijama Male županijske vijećnice VPŽ u Virovitici s početkom u 12 sati održati okrugli stol kojemu će nazočiti i voditeljica Odjela za razvoj i koordinaciju sustava podrške žrtvama i svjedocima i međunarodnu suradnju pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske Maida Pamuković, dok će u četvrtak, 4. listopada, javna akcija biti upriličena i u Slatini od 10 do 12 sati na Trgu sv. Josipa.

Udruga S.O.S. Virovitica jedna je od jedanaest partnerskih organizacija civilnog društva u Republici Hrvatskoj koje nude besplatne usluge za žrtve i svjedoke kaznenih djela na području Virovitičko-podravske županije, i to prije početka sudskog procesa, za vrijeme trajanja procesa i nakon što sudski postupak završi, a obratiti im se možete radnim danom od 8 do 16 sati na broj 033 721 500 ili putem e-maila sos.vt@email.t-com.hr. (www.icv.hr, S.O.S. Virovitica)

Skip to content