Udruga pčelara Virovitica održala 90-u izvještajnu skupštinu

Jučer je u Virovitici održana 90-a izvještajna skupština Udruge pčelara Virovitica. Izvješće je podnio aktualni predsjednik Branko Tomšić podsjetivši na brojne aktivnosti Udruge u protekloj godini među kojima svakako treba istaknuti ”Dane lipe” i Međunarodnog ocjenjivanja meda koji je organizirano zajedno s Županijskim pčelarskim savezom.1 1268049118Jučer je u Virovitici održana 90-a izvještajna skupština Udruge pčelara Virovitica. Izvješće je podnio aktualni predsjednik Branko Tomšić podsjetivši na brojne aktivnosti Udruge u protekloj godini među kojima svakako treba istaknuti ”Dane lipe” i Međunarodnog ocjenjivanja meda koji je organizirano zajedno s Županijskim pčelarskim savezom.
Donesena je odluka da se za predstavnika Virovitičko-podravske županije u Hrvatskom pčelarskom savezu predloži Branko Tomšić koji je i sam iznio nezadovoljstvo radom Saveza što je potkrijepio i time da se je kandidirao za predsjednika Saveza u čemu ga je podržala kako matična udruga tako i cijeli Županijski pčelarski savez.

2 1268049118Između ostalog minutom šutnje odana je počast svim preminulim pčelarima posebno se podsjetivši inicijatora osnivanja Udruge prvog predsjednika Franje Šmidta, te prvog tajnika i blagajnika Dragutina Paulina.
Istaknut je i problem nedostatka prostora za rad Udruge, no Skupštini je nazočio i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Antun Mihoković koji je između ostalog upozorio na kronični nedostatak prostorija za rad udruga budući da u gradu trenutno djeluje više od njih 160, no obećao je da će učiniti sve kako bi se i taj problem u dogledno vrijeme riješio.

Skip to content