Udruga dijabetičara Virovitica svečanom sjednicom i prigodnim programom obilježila 15 godina postojanja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom 15 godina djelovanja, Udruga dijabetičara Virovitica u petak je svečanom sjednicom i prigodnim programom u restoranu Jelen obilježila godine uspješnog i predanog rada. Okupljene, među kojima su bili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, član Izvršnog odbora Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Virovitica Ivica Martinčević, članica Inicijativnog odbora Ana Bajer-Feketić, predsjednica Društva psihologa Virovitičko-podravske županije Jasna Per Kožnjak i dr. István Karácsony, predsjednika Zajednica Mađara Virovitica pozdravila je predsjednica Udruge dijabetičara Virovitica Zdenka Mikulčić-Drakulić, koja je i nešto više rekla o udruzi, njenom radu i uspješnim suradnjama.

– Prije 15 godina, 27. travnja 2007. godine osnovana je naša udruga. Time je civilno društvo našeg grada bogatije za udrugu iz područja zdravstva koja okuplja osobe oboljele od šećerne bolesti, a ona predstavlja najveći javnozdravstveni problem 21. stoljeća. Osnivač udruge je Lions Club Vereucha, a od tada ona radi u kontinuitetu. Broj članova udruge varira, od 45 do 73, koliko ih ima sada. U svom sastavu udruga je imala i Klub roditelja djece oboljele od šećerne bolesti te mlade do 30 godina. 2020. godine Klub je osnovao vlastitu udrugu i nastavio uspješan rad. Naše aktivnosti odvijaju se po programu rada usvojenom na izvještajnim i izbornim skupštinama. Članovi smo i naše krovne udruge, Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga– istaknula je Z. Mikulčić-Drakulić te sažeto prikazala rad udruge kroz razne suradnje i aktivnosti.

Nakon nekoliko riječi gostiju, okupljenima se obratio i Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice.

– Drago mi je da surađujemo i da Grad Virovitica može pomoći koliko može. Da uvijek sretno otputujete i vratite se s Papuka, Zdenaca ili Orahovice i sa svih druženja u vezi kojih vam pomažemo. Drago mi je i što jedna takva udruga, kao što je Udruga dijabetičara Virovitica, osvješćuje građanstvo svojim akcijama i što uvijek sudjeluje u akcijama koje su upućene i organizirane za građane grada Virovitice – zaključio je A. Bjelica.

U sklopu kulturno-umjetničkog programa obilježavanja 15. obljetnice Udruge svojim izvedbama posjetitelje su oduševili Kulturno-umjetničko društvo Virovitica i zbor Zajednice Mađara Virovitica.

(www.icv.hr, eat)

Skip to content