Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” dodijelila zahvalnice i plakete svima koji su pomogli organizirati proslavu 25. obljetnice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitička 81. gardijska bojna “Kumovi” ove je godine veličanstveno proslavila 25. obljetnicu. Ova specijalna i slavna postrojba koja je ostavila nezamjenjiv trag u povijesti oslobođenja Hrvatske, Virovitičanima i gostima priredila je dvodnevni vrhunski program koji je privukao stotine ljudi. Uz prezentaciju Taktičko-tehničkog zbora, Krila Oluje, vježbi specijalnih snaga, helikoptera „KIOWA warrior“, Počasno-zaštitne bojne i drugih atrakcija, građani su mogli izbliza vidjeti, isprobati i saznati sve što ih zanima o opremi, vozilima, naoružanju i djelovanju Hrvatske vojske.

Organizator ove proslave bila je Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” u suradnji s Ministarstvom obrane RH i Glavnim stožerom Oružanih snaga RH, Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom. Središnju proslavu velike obljetnice održali su u novoj hali Viroexpa gdje su odlikovani Redom kneza Domagoja s ogrlicom, a odličje im je dodijelio general Ante Gotovina. Proslavi su nazočili i brojni drugi veliki državni i vojni dužnosnici, župani, gradonačelnici i načelnici općina te predstavnici i članovi braniteljskih udruga.

U organizaciji ovako velike proslave, Udruga je imala veliku pomoć regionalne i lokalne zajednice, gospodarstvenika i brojnih pojedinaca. Kako bi im zahvalili na tome Udruga je jučer (utorak) organizirala prijem za vrijeme kojega im je podijelila plakete i zahvalnice, njih 88. Zahvalnice i plakete dodijelili su brigadni general i predsjednik Udruge Renato Romić i tajnik Udruge 81. gardijske bojne „Kumovi“ Virovitica Michael Mikolčić. Prijemu su nazočili i saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić, zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak i brojni drugi lokalni dužnosnici i gospodarstvenici. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

Skip to content