Učvršćena suradnja između virovitičkih i zagrebačkih vinogradara: Vinogradarske udruge potpisale Povelju o bratimljenju

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U nazočnosti virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina te zagrebačkog Milana Bandića, Vinogradarsko-vinarska udruga „Zagrebačko-vinogorje“ te Udruga vinogradara i voćara sv. Vinko iz Virovitice potpisale su Povelju o bratimljenju.

Povelja je potpisana u zagrebačkom naselju Moravče u sklopu redovne godišnje Skupštine udruge „Zagrebačko-vinogorje“. Uz gradonačelnika Kirina, potpisivanju su iz grada Virovitice nazočili i njegov zamjenik Damir Marenić te predsjednik Udruge vinogradara i voćara sv. Vinko, Mate Anić, koji je ujedno i potpisnik Povelje.

Povelja je temelj za ostvarivanje zajedničkih ciljeva ove dvije udruge te poboljšanje suradnje na području vinogradarstva, voćarstva i vinarstva, ali i promicanju i očuvanju vinogradarskih običaja. Ujedno, ona je i podloga u daljnjem povezivanju članova dviju udruga, u organizaciji zajedničkih sudjelovanja na vinskim manifestacijama u RH, promociji turizma, malog i srednjeg poduzetništva i drugih aktivnosti na području gradova Virovitice i Zagreba. (virovitica.hr)

Skip to content