Učitelji OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice ove će godine po prvi puta sudjelovati u Erasmus+ projektu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Učitelji Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice ove će godine po prvi puta sudjelovati u Erasmus+ projektu, ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Voditeljica projekta, učiteljica engleskog jezika Martina Blažević, okupila je svoj tim u kojemu su učiteljice hrvatskoga jezika Jasenka Kolarić Barač i Kristina Đeri te učiteljica kemije Marina Nemet i ravnateljica škole Sanjica Samac.

Projektu pod nazivom Novi pristupi za bolju budućnost dodijeljena su bespovratna sredstva od 12.408,00 eura, a odnose se na pojedinačne odlaske učitelja na mobilnosti u Irsku, Španjolsku i Italiju te brojne aktivnosti koje su osmišljene za provedbu u novoj školskoj 2022./2023. godini.

– Cilj projekta je usavršiti što više novih pristupa poučavanju te uključiti STEM, STEAM i CLIL načine poučavanja u svoju nastavu. Našim učiteljima i učenicima želimo prenijeti načine rada iz drugih europskih država, metode aktivnoga učenja, boljeg povezivanja gradiva iz različitih predmeta, razvijanje kritičkoga mišljenja i vršnjačkoga pomaganja kod učenika, poticanje učenja stranih jezika i različitih kultura kako bi postali ravnopravni građani Europe i svijeta. U sklopu projekta organizirat će se i job shadowing sa školom Kaunas Vincas Kuddirka progymnasium iz Litve na kojemu će sudjelovati učitelji razredne nastave, stranoga jezika i ravnateljica škole. Veselimo se novoj školskoj godini i svim aktivnostima koje nam donosi naš Erasmus+ projekt- istaknuli su iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica.

(www.icv.hr, OŠ Vladimir Nazor Virovitica)

Skip to content