UČENIK GRAĐANIN Učenici suhopoljskih područnih škola u sklopu projektnog tjedna posjetili Grad Viroviticu

U sklopu projektnog tjedna „Učenik građanin“, Grad Viroviticu posjetili su učenici područnih škola Osnovne škole Suhopolje: Pčelić, Borova, Levinovac i Pepelana, zajedno sa svojim učiteljicama. Učenike su u Gradskoj upravi ugostili gradonačelnik Ivica Kirin sa svojoj zamjenicom, Vlastom Honjek – Golinac.

IMG 1703

Projektni tjedan se odvija se u sklopu Građanskog odgoja i obrazovanja, a cilj je stjecanje znanja i poticanje učenika na sudjelovanje u životu škole i lokalne zajednice.
Gradonačelnik Kirin i njegova zamjenica Honjek – Golinac ovom su prilikom mališane upoznali sa svojim poslom i svakodnevnim obavezama, a spremno su odgovarali i na pitanja o tome kako provode slobodno vrijeme, koji im je najdraži sport i slično.

IMG 1744

Cilj nam je potaknuti ulogu učenika kao građanina. Danas su djeca, sutra će biti odrasli ljudi i na ovaj način želimo razvijati njihovu građansku kompetenciju, rekla je Ana Brcković, učiteljica razredne nastave u Područnoj školi u Pepelani dodavši kako u sklopu projektnog tjedna obilaze lokalnu zajednicu, odnosno upoznali su se s radom načelnika Suhopolja Siniše Horvata, obišli su Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, Informativni centar Virovitica… (virovitica.hr; fotografije: Martina Bašić)

Skip to content