Ubrzani radovi na izgradnja nogostupa od Osnovne škole IBM do Kraševog naselja

Intenzivirani su radovi na izgradnji nogostupa koji će povezati Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić i Kraševo naselje s prvenstvenim ciljem znatnog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a osobito djece.

Sve činimo da radove na izgradnji nogostupa u Ulici Andrije Štampara te novog nogostupa između ulica Tome Bakača i Petra Berislavića odnosno Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić budu završeni do početka nove školske godine rekao je prilikom obilaska radova u spomenutim ulicama gradonačelnik Ivica Kirin te izrazio uvjerenje da će prvi dan školske godine djecu uz nove besplatne udžbenike najmlađe učenike dočekati i novi nogostup.

a. stampar 3 a. stampara 1 a. stampara 2

Ovi radovi bit će odrađeni u okviru sanacije čak 29 nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811,00 kuna.

Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu

Osim nogostupa asfaltiraju se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama, te kolničke konstrukcija u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju.

Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvući se novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka te Zadnji Jarak u Golom Brdu i Stari Rezovac u Rezovcu.

Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

Skip to content