U ZNAK SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU: U Vukovarskoj ulici u Virovitici i kod spomenika dr. Franje Tuđmana zapaljeni lampioni

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, večeras građani diljem Hrvatske pale lampione.

U Virovitici su, u organizaciji Gradskog savjeta mladih grada Virovitice, u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i stanovnike koji su dali svoj doprinos u obrani Grada heroja, lampioni tradicionalno zapaljeni u Vukovarskoj ulici.

Osim u Vukovarskoj ulici, lampioni su zapaljeni i kod spomenika dr. Franje Tuđmana, ispred Gradske knjižnice i čitaonice.

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pridružio se gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, članovi braniteljskih udruga s područja grada (Hrvatski časnički zbor grada Virovitice, UDVDR – ogranak Virovitica, dragovoljci UHBDDR-a podružnice VPŽ i Ogranka Vukovi Taborište…), članovi Mladeži HDZ-a, Zajednice žena Katarina Zrinski, Klub mladih Virovitica…

Na ovaj simboličan način prisjećamo se žrtava Grada heroja i Škabrnje koji su simbol stradanja i patnje hrvatskog naroda u Domovinskom ratu. (virovitica.hr)

Skip to content