U Zadru je otvoreno 17. svehrvatsko športsko natjecanje invalida domovinskog rata – SŠNIDOR

Od 8. do 10. studenog u Sportskoj dvorani Jazine u Zadru održava se tradicionalno 17. svehrvatsko športsko natjecanje invalida domovinskog rata – SŠNIDOR“ Zadar 2011.“ Preko 1.300 ratnih invalida će se natjecati u deset disciplina iz 28 kategorija, a najuspješnijima će biti podijeljene medalje i pehari. Susreti hrvatskih invalida domovinskog rata se održavaju pod motom ”Zajedno u ratu – zajedno u miru“. Natjecanje se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade Republike Hrvatske i počasne predsjednice HVIDR-e Republike Hrvatske, Jadranke Kosor, koja je osobno nazočila i otvorila športsko natjecanje invalida Domovinskog rata, te pod supokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske Županije.

– Ovo je prvi put da predsjednik Vlade dolazi otvoriti sportske igre i jako sam na to ponosna. Uz vaše suborce koji su dali svoje živote za domovinu, vi ste dali ono najvrjednije – svoje zdravlje za obranu domovine. Tu žrtvu nema nitko nema pravo zaboraviti i bit ćemo odlučni u tome da povijesne činjenice i ljubav prema domovini nitko ne mijenja i ne umanjuje. Hvala vam što čuvate uspomenu na sve one kojih nema, a istinu o Domovinskom ratu nećemo nikome dati da je takne, ona ostaje u našim srcima – istaknula je u prigodi otvorenja predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor .

Svečanosti otvorenja, između ostalih nazočili su i mnogobrojni uzvanici, među kojima su bili: ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske Josip Đakić,…

U konkurenciji momčadi iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba i HVIDR-e HVO Herceg Bosne nastupit će trideset i sedam invalida-sportaša iz Virovitičko-podravske županije od kojih je 15 članova Udruga HVIDR-a Virovitica, 13 članova Udruge HVIDR-a Slatina i 9 članova Udruge HVIDR-a Orahovica. Uz natjecanje, održat će se i likovna kolonija u kojoj će 70-tak sudionika svoja djela ponuditi na aukciju. Sav prihod bit će namijenjen hrvatskim braniteljima u teškoj financijskoj situaciji.

(www.vpz.hr/www.voxportal.hr)

Skip to content