U virovitičkom kinu posjetitelji od ovog vikenda projekcije mogu gledati u 3D tehnologiji

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitičko kino PARK od nadolazećeg vikenda ljubiteljima sedme umjetnosti nudi gušt više – projekcije filmova u 3D tehnologiji. Gradska tvrtka Poslovni park d.o.o. u posljednje dvije godine uložila je oko 600.000 kuna u prostor i opremu kina, a projekcije u 3D tehnologiji svojevrstan su završetak tog velikog ulaganja.

Odlučili smo dodatno unaprijediti rad kina. Platno smo već imali, no ove godine uspjeli smo odvojiti sredstva u iznosu od 70.000 (s PDV-om) za softver koji već postojećem uređaju omogućuje prikazivanje filmova i animiranih filmova u 3D projekciji, kaže direktor Matija Mustač koji ističe kako je s kino distributerima dogovorio cijenu ulaznice od 30 kuna za 3D projekcije, dok za sve ostale projekcije cijena ostaje ista, odnosno 20 kuna.

U prvom vikendu prikazivanja u ovom formatu, posjetitelji će imati priliku isprobati 3D naočale za jedan znanstveno-fantastični film te za jedan crtić.
U posljednje dvije godine otkako kino radi, svi oni koji su godinama apelirali na to da Virovitica ponovno dobije svoje kino projekcije, došli su na svoje. Od prvog dana kino ima svoje posjetitelje, a prosjek gledatelja po jednoj predstavi samo ove godine je 85.

Za Viroviticu je to iznad svakog očekivanja budući da imamo 120 mjesta. Najtraženiji su horori i animirani filmovi, za koje se traži i projekcija više, ističe Matija Mustač.

Dolaze gledatelji iz Virovitice i okolnih općina, ali i iz Đurđevca i drugih mjesta. Najviše je gledatelja u dobi od 12 do 25 godina, no dobru akciju, krimić, komediju, crtić i dramu rado pogledaju sve generacije.

Kino izvrsno surađuje sa školama pa na filmove i crtiće u Viroviticu dolaze i učenici iz Kloštra, Ferdinandovca, Đurđevca… Za njih kino ima dodatnu pogodnost.

Za škole imamo cijenu od 16 kuna po projekciji, a učenicima pritom poklanjamo kokice kako bi s užitkom mogli pratiti film ili crtić. Ujedno, drago mi je što smo učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica mogli omogućiti da besplatno pogledaju neke od projekcija te ih počastiti kokicama, kaže Matija Mustač dodavši kako kino u budućnosti razmišlja i o suradnji s vrtićima. (Virovitički list)

Skip to content