U virovitičkom Dječjem vrtiću “Cvrčak” obilježen Hrvatski olimpijski dan

U virovitičkom Dječjem vrtiću “Cvrčak” prigodnim programom obilježen je Hrvatski olimpijski dan.

Hrvatski olimpijski dan, poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

1 2

Vrtićarci su sukladno epidemiološkim mjerama zaštite od koronavirusa vježbali u sklopu svojih odgojnih grupa u dvorišnom prostoru. Tom prilikom Dječji vrtić “Cvrčak” su obišli Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko – podravske županije Dora Međimorec i tajnik Sportske zajednice Grada Virovitice Tihomir Majstorović. Oni su tom prilikom Dječjem vrtiću “Cvrčak” darovali lopte za igru i vrećice za sportsku opremu s prigodnim logotipom.

2 2

S radom vrtića upoznala ih je ravnateljica Sandra Moslavac.

– Mališanima koji su tek zakoračili u život treba usaditi naviku bavljenja sportom i rekreativnim aktivnostima. Kod sportaša 90 posto čini rad, a samo 10 posto talent. Bitno da djeca budu aktivna, jer nema više fizičkih aktivnosti kao u prijašnje vrijeme. Kao gradonačelnik mogu reći da smo stvorili uvjete svim uzrastima da se bave sportom, koje ćemo u idućem razdoblju još više poboljšati. Netko se bavi sportom natjecateljski, netko rekreativno, a netko će se samo rekreirati. Cilj nam je još više urediti igrališta s ciljem poticanja svih uzrasta da se bave sportom – rekao je tom prilikom virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

3 3

Dio vrtićaraca likovno se izrazio na teme sporta, olimpijskih igara i zdravog načina života. Njihovi radovi su izloženi u hodniku u vrtićkoj zgradi na Trgu Ante Starčevića.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

 

Skip to content