U virovitičkoj Gradskoj knjižnici uručene zahvalnice bivšim ravnateljima i najčitateljima u 2009. godini

Uz nazočnost predsjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorke Weiss, zamjenice gradonačelnika Grada Virovitice Željke Grahovac, pročelnika za društvene djelatnosti Grada Virovitice Antuna Mihokovića jučer je povodom Dana Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održana prigodna svečanost.1 1256542415Uz nazočnost predsjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorke Weiss, zamjenice gradonačelnika Grada Virovitice Željke Grahovac, pročelnika za društvene djelatnosti Grada Virovitice Antuna Mihokovića jučer je povodom Dana Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održana prigodna svečanost. Tom prigodom uručene su zahvale bivšim ravnateljima Gradske knjižnice Ivanu Zelembrzu, Sari Heđi i Nadi Aleksić za sve što su učinili da je Gradska knjižnica danas jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj. Nagrade su uručene i najčitateljima 2009. godine i to u predškolskom uzrastu Loreni Mihelčić, osnovnoškolskom uzrastu Dariji Erjavac, srednjoškolskom uzrastu Jessici Puž i u odrasloj dobi Anki Jagodić.

2 1256542415Posebna zahvalnica uručena je i Narodnoj knjižnici ”Petar Preradović” iz Bjelovara i višem knjižničaru spomenute knjižnice Iliji Pejiću koji je tom prigodom u kratkim crtama opisao borbu koja se je vodila oko današnjeg zdanja virovitičke Gradske knjižnice.
– Nekoliko puta imali smo prikupljena sredstva za Gradsku Knjižnicu Virovitica ali Grad Virovitica ih nije povlačio sve dok gradonačelnikom nije postao gosp. Ivica Kirin i od tog trena zahvaljujući njemu, ministru Boži Biškupiću, ali i tadašnjem ravnatelju Ivanu Zelembrzu sve se je jako brzo odvijalo i eto danas smo tu u ovom prekrasnom zdanju rekao je tom prigodom Ilija Perić.
Na kraju se je prisutnima obratila i ravnateljica Višnja Romaj koja je naglasila da se u Gradskoj knjižnici godišnje događa oko 100-ak manifestacija različitog sadržaja od književnih večeri, koncerata, stručnih skupova, predavanja, pa eto i do lutkarskih predstava posebno se zahvalivši Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji bez kojih to sigurno ne bi bilo moguće ostvariti.

3 1256542472

4 1256542472

Skip to content