U virovitičke poduzetničke zone stižu novi investitori

GRAD VIROVITICA poduzetnicke zone reklama 4x3Unatoč globalnoj ekonomskoj krizi koja je mnoge zone u Republici Hrvatskoj ostavila prazne poduzetnici ipak ne zaobilaze Viroviticu. Razlog sigurno leži i u pravodobno utvrđenom Programu poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice koji nudi mogućnosti da poduzetnici proizvodnih djelatnosti, dobiju zemljište u poduzetničkim zona Grada Virovitice za 1 kn/m².

Tako je i na današnjoj sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena Odluka o prodaji građevinskih parcela (zemljišta) u poduzetničkim zonama grada Virovitice budući da su na natječaj koji je Grad Virovitica raspisao 7. rujna 2012. g. pravovremeno pristiglo 5 (pet) ponuda. To je konstatiralo i Povjerenstvo za  raspolaganje nekretninama u vlasništvu Grada Virovitice na svojoj sjednici 24. rujna 2012. godine te predložilo Gradskom vijeću donošenje ove Odluke.

Na natječaj koji je Grad Virovitica raspisao 7. rujna 2012. G. javile su se tri tvrtke koje su iskazale interes za izgradnju  5 (pet) proizvodnih pogona, dva u Poduzetničkoj zoni II i tri u Poduzetničkoj zoni III.

Tvornica dobre hrane d.o.o. sa sjedištem u Virovitici iskazala je interes za kupovinu parcele površine 3.575 m² na kojoj planira graditi pogon za proizvodnju suhe hrane za male životinje te zaposliti do 10 osoba.

Virovitička Brana iskazala je interes za kupovinu dvije parcele ukupne površine 7.307 m² na kojima namjerava izgraditi pogon za proizvodnju metalnih dijelova za solare u kojoj bi zaposlila do 10 osoba, te za kupovinu dvije parcele površine 9.000 m2 za proizvodnju tjestenine u kojo bi zaposlila do 20 osoba.

Tvrtka „Energija Virovitica“ iskazala je također interes za kupovinu dvije parcele na ukupnoj površini 10.304 m² na kojima namjerava izgraditi proizvodne pogone za proizvodnju električne energije na biomasu i zaposliti do 20 osoba, te za kupovinu još dvije parcele površine 9.000 m2 za proizvodnju peleta i zaposliti do 20 osoba.

Grad Virovitica je navedenim poduzetnicima direktno pomogao olakšcama za kupnju zemljišta u vrijednosti 11.000.000,00 kn.

Skip to content