U virovitičke osnovne škole upisana 194 prvašića; i u novoj školskoj godini produženi boravak, pomoćnici u nastavi i školska prehrana

U osnovne škole čiji je osnivač Grad Virovitica za školsku godinu 2022./2023. upisano je 153 prvašića i to njih 80 u OŠ Vladimir Nazor te 73 u OŠ Ivane Brlić Mažuranić. Uz navedeno, u Katoličku osnovnu školu u Virovitici upisan je 41 učenik prvog razreda. Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju čeka odluku stručnog povjerenstva koje utvrđuje primjereni oblik školovanja te se još uvijek ne zna točan broj prvašića.

Treba napomenuti da Grad Virovitica i u sljedećoj školskoj godini nastavlja s provedbom projekata kako bi se izašlo maksimalno u susret djeci i roditeljima.

I u nadolazećoj školskoj godini sve osnovnoškolce dočekat će besplatni udžbenici, što osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će Grad kupiti obvezne radne materijale za učenike od 1. do 4. razreda za škole kojima je osnivač te Katoličku osnovnu školu, rekao je pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Također, Grad Virovitica nastavlja i s produženim boravkom u školama čiji je osnivač. Produženi boravak i dalje će biti organiziran za sve učenike prvih razreda s mogućnošću grupa do 4. razreda, ovisno o mogućnostima i kapacitetima škola.

Uz navedeno, proteklog tjedna potpisan je Ugovor za projekt „Odrastimo jednako – Faza VII“ kroz koji će Grad s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, nastaviti s besplatnom školskom prehranom za djecu u riziku od siromaštva u novoj školskoj godini. Nastavljamo i s provedbom „Korak u život jednakih mogućnosti“ kroz koji se osiguravaju pomoćnici u nastavi, dodao je Alen Bjelica.

Naposljetku, Grad osigurava i besplatan prijevoz učenika za škole kojima je osnivač.

(virovitica.hr, fotografija: arhiva OŠ Ivane Brlić-Mažuranić)

Skip to content