U Virovitici započeo Festival radosne kulture – FRKA 2017.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici otvoren je treći Festival radosne kulture – FRKA 2017. Otvorila ga je zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac koja je tom prilikom naglasila kako je ova vrsta manifestacije koja širi pozitivne misli i okuplja vrhunske predavače i izvođače baš ono što našoj sredini treba.

Direktor festivala dr. Romano Tripalo istaknuo je uoči otvorenja kako je festival sadržajno nešto manji nego prijašnjih godina, ali je zato atraktivan u pogledu programa.
– I ove godine FRKA donosi kvalitetne koncerte i predavanja s naglaskom na aktualne teme poput iseljavanja i migracija. Građanima želimo omogućiti prostor za razmišljanje i raspravu, ali i uživanje u visokim dometima umjetnosti i kulture srca s naših prostora, u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi – rekao je dr. Tripalo.

Nakon otvorenja, u okviru prve večeri festivala, poznati kolumnist, ekonomist i pravnik Milan Račić održao je predavanje na temu „Kad svi odlaze, zašto da i mi ostanemo?“. Račić je donio kratku analizu današnjeg hrvatskog društva i probleme sustava te naglasio kako je Hrvatska zemlja prepuna potencijala, ali i ljudi koji imaju premalo samopouzdanja u svoje mogućnosti.

Festival radosne kulture trajat će do 5. listopada, a nastavlja se već sutra, 24. rujna, kada će u crkvi sv. Roka u Virovitici u 19,30 sati nastupiti oratorijski zbor „Cantores Sancti Marci“ iz Zagreba, osvajač dvostrukog Grand Prixa na svjetskom natječaju zborova.

Organizaciju FRKE potpisuje virovitički Centar civilnih inicijativa „Spajalica“ , suorganizatori su Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, virovitički Franjevački samostan te Kazalište Virovitica. Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture.

Skip to content