U Virovitici započeli radovi na izgradnji Studenskog restorana i caffe bara

v 1Inicijativa koju su još 2007. godine pokrenuli saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivica Kirin o izgradnji veleučilišta sa popratnim sadržajima kao što su studenski restoran sa caffe barom i studenski dom ovih dana pretvara se u stvarnost.

Naime simboličnim polaganjem kamena temeljca, u neposrednoj blizini Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, na prostorima bivše virovitičke vojarne, započeli su radovi na izgradnji Studenskog restorana i caffe bara dok je početak gradnje studenskog doma sa 107 ležajeva predviđen za početak slijedeće godine najavio je na svečanosti župan Tomislav Tolušić.

Gradonačelnik Ivica Kirin uz zadovoljstvo činjenicom da Virovitica ima jednu od najljepših i najbolje opremljenih zgrada u Hrvatskoj te taj standard diže još više realizacijom ovog projekta naglasio je i odličnu suradnju Grada i Županije koja je u proteklih osam godina na iznimno visokom nivou.

Saborski zastupnik Josip Đakić iskoristio je ovu prigodu da zatraži od resornog ministarstva i Vlade RH potporu za realizaciju idućih projekata, u istom obimu kakva je bila i do sada, budući da dosadašnji rad pokazuje nužnost njihove realizacije.

Prisutnima su se uz riječi zahvale obratili i predsjednica Studenskog zbora Željka Hajba

 

Početkom lipnja počeli su pripremni radovi, ishođena je lokacijska dozvola, a planirani završetak radova je 1. kolovoz 2013. godine. Ukupna bruto površina je oko 500m2, a vrijednost investicije 3,4 milijuna kuna.

 

Skip to content