U Virovitici svi zajedno do ljepših zgrada i manjih troškova grijanja

U prostorijama Grada Virovitice predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever u suradnji s Gradom Viroviticom održali su sastanak s predstavnicima stanara zgrada vezano uz sljedeći natječaj energetske obnove višestambenih zgrada koji će biti objavljen  lipnju 2017. godine.

Na sastanku je ukazana važnost prijave na natječaj s obzirom da će projekti obnove biti sufinancirani sa čak 60%, neovisno o lokaciji. To predstavlja jedinstvenu priliku koja se vjerojatno više nikada neće ponoviti jer realizacijom ovog projekta znatno će se povećati vrijednost postojećih stanova te također znatno smanjiti troškovi grijanja u istima.

Prisutne je pozdravio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je podsjetio da ovo nije prvi slučaj da se Gradska uprava uključila u probleme stanara višestambenih zgrada posebno istaknuvši posljednji primjer vezan uz energetsku obnovu četiri kotlovnice što je stanarima znatno smanjilo troškove grijanja. Zahvalio je prisutnim predstavnicima stanara na velikom odazivu jer su prepoznali ovu priliku koja će uz energetsku obnovu znatno proljepšati sliku našeg grada te ih pozvao da što prije animiraju stanare u zgradama i krenu u realizaciju ovog projekta. Sastanku su između ostalih nazočili i gradski pročelnici Marijo Klement i Đurđica Aragović.

Prezentaciju preuzmite OVDJE.

Skip to content