U Virovitici svečano obilježena dvadeseta obljetnica osnutka HVIDR-e RH

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u nazočnosti predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca, zamjenice gradonačelnika Grada Virovitice Željke Grahovac, načelnika Općine Voćin Predraga Filića, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojnih drugih uvaženih gostiju svečano je obilježena 20-ta obljetnica osnutka HVIDR-e RH.

Tom prigodom predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić zahvalio se je svim članovima HVIDR-e kojih ima 35.000 na svemu što su do sada učinili za svoju domovinu te izrazio i žaljene što postoje oni koji smatraju da je privilegij bio poginuti za domovinu ili ostati bez dijelova svoga tijela. Upoznao je prisutne i sa činjenicom da je knjiga „Zločin za koji još nitko nije odgovarao“ u izdanju HVIDR-e Virovitičko-podravske županije uručena glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću te svim mjerodavnima kako bi se što prije priveli pravdi svi oni koji su počinili zločine na području Virovitičko-podravske županije, a za koje još nitko nije odgovarao. Obraćanje je završio sa nadom i uvjerenjem da će naši slavni generali koji se trenutno nalaze u Haagu uskoro biti oslobođeni.

Prisutnima se je obratio i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić koji je posebno pohvalio rad udruge koja je u ovih 20 godina najviše doprinijela za ostvarivanje minimalnih standarda ljudi koji su branili i oslobodili našu zemlju, ali i naglasio da se HVIDR-a pretvorila u stožernu udrugu u obrani digniteta Domovinskog rata.

Na svečanosti je istaknuto i da su među inicijatorima osnutka udruge bili i brojni članovi sa područja ove županije kao i da je prvi ogranak HVIDR-e u Republici Hrvatskoj osnovan upravo u Virovitici 16. svibnja 1992. godine. Nabrojani su i brojni projekti koji je županijska HVIDR.a odradila u proteklih godinu dana od organizacija skupova potpore Tihomiru Purdi i Veljku Mariću, organizacija i sudjelovanja na brojnim sportskim susretima, pa do izdavanja knjige „Zločin za koji još nitko nije odgovarao“ i organizacije 3. hodočašća u Voćinu.

Na kraju svečanosti predsjednik Đakić zaslužnima za rad udruge uručio je zahvalnice. Zahvalnica za rad u udruzi posthumno je uručena i pukovniku Miroslavu Kelavi koju je primila njegova kćer.

Skip to content