U Virovitici svečano obilježen Dan HVIDRA-e Republike Hrvatske te Zajednice udruga HVIDRA-i VPŽ

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika dr. Franje Tuđmana, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici započela je svečanost povodom Dana HVIDRA-e RH, te ujedno i Zajednice udruga HVIDRA-i Virovitičko-podravske županije.

Tim povodom uz domaćine ove svečanosti, donedavnog predsjednika Županijske HVIDRA-e, sada pomoćnika ministra Hrvatskih branitelja Nenada Križića i v.d. Predsjednika Županijske HVIDRA-e Zvonka Goričkog koji su napravili presjek rada ove najmnogobrojnije i najaktivnije braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata koja u našoj županiji djeluje u HVIDRA-ma Virovitica, Slatina i Orahovica, sve nazočne branitelje, predstavnike braniteljskih udruga i ostale goste, pozdravili su, a branitelji dali podršku u radu, saborska zastupnica Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, županijski pročelnik i kandidat za župana Igor Andrović, gradonačelnik Ivica Kirin, načelnik općine Voćin Predrag Filić, predsjednik Udruge specijalne policije iz domovinskog rata Trenk Požega, Željko Grgić i predsjednik tvrtke Flora Virovitica i jedan od nekadašnjih zapovjednika Željko Iharoš.

Osim njih na ovoj su svečanosti nazočili i zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Zoran Jerbić, dogradonačelnik Orahovice Darko Žužak, načelnici općina Suhopolje, Špišić Bukovica i Čađavica, Marijan Brlek, Hrvoje Miler i Mirko Rončević, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić.

Bila je ovo prigoda da se zaslužnima dodjele i zahvalnice, a dobili su ih Policijska postaja Slatina, Nogometni klub Voćin, Udruga pčelara “Papuk” Voćin, Tihomir Moslavac, Josip Hećimović, Gordana Krnjak, Josip Palić, Želimir Čorda, Ante Ćuk i Josip Osvaldić. Zahvalnice su također dobili i Obitelj Voćinskih žrtava Domovinskog rata, onašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, Damir Marenić, Zoran Stošić, tvrtke “Ciprijanović d.o.o.” i “Ortran d.o.o. Orahovica”, Sandra Jadak, Marija Bajan Prokl, Jasna Per, Tonček Moslavac, Glazbena škola “Jan Vlašimsky” Virovitica, Franjo Sterle i Damir Bem.

Sjednica je imala i svoj glazbeni dio u kojoj su nastupile učenice Glazbene škole “Jan Vlašimsky”, na gitari Petra Boljevčan i na harmonici Vanesa Mrvčić.

Zajednička poruka sa ovog skupa bila je da je jedinstvo branitelja pod parolom “Zajedno u ratu zajedno u miru”, neophodna za donošenje kvalitetnih odluka, kako za život branitelja i njihovih obitelji, tako i za Hrvatsku u cijelini.

Skip to content