U Virovitici sustav grijanja spreman za novu sezonu: Cijena toplinske energije ostaje ista

Sustav grijanja na toplinsku energiju, koju koristi 444 korisnika u 402 stana i 22 poslovna prostora i koji uključuje površinu od 28.274,40 četvornih metara u Virovitici je – spreman.

Potvrđuje to Matija Mustač, direktor Poslovnog parka koji kaže kako sama isporuka toplinske energije počinje onog trena kada to pisanim putem zatraži predstavnik stanara.
Iako „službena“ ogrjevna sezona počinje najranije od 15. rujna i traje sve do 15. svibnja iduće godine, ljetne temperature u listopadu zaslužne su za to da još uvijek nismo razmišljali o tome kako „odvrnuti ventile“.

M. Mustač kaže kako je unatoč tome sve spremno za novu sezonu. Kad postane hladno, grijanje će se odvijati u dva režima; dnevnom koji traje od 6 do 22 sata i noćnom koji od 22 do 6 sati.

Na upit o cijeni, direktor Mustač ističe kako se za korisnike krajnji račun neće mijenjati, odnosno cijena grijanja ostaje na razini prošle ogrjevne sezone. U novu sezonu grijanja Poslovni park ulazi s moderniziranim sustavom zahvaljujući ulaganjima koja su završena prošle godine.

Ulaganja su se odnosila na modernizaciju postrojenja grijanja u svim kotlovnicama te na hitne zamjene i sanacije toplovoda koji su zamijenjeni predizoliranim fleksibilnim PVC cijevima. Prošle godine uložili smo više od milijun kuna, odnosno 132.722,80 eura u posljednju kotlovnicu i zamjenu toplovoda u Pejačevićevoj ulici, koji je godinama stvarao gubitke i puknuća zbog čega je opskrba bila nekoliko puta prekinuta – ističe Mustač.

Ulaganja su donijela i uštede, napominje. Računi su manji do 10 posto, kaže direktor, dodajući kako se modernizacijom kotlovnica dobilo ujednačeno grijanje i balansirani sustav u svim zgradama.

Temperatura u prvoj i posljednjoj zgradi sada je jednaka, a što sa starim kotlovima nije bilo moguće – zaključuje M. Mustač.

(www.icv.hr, mlo, foto: arhiva)

Skip to content