U Virovitici se organizira CISEx friday

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

visoka skolaU petak 22. veljače, u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održat će se CISEx Friday. Događaj, koji organiziraju udruga CISEx, Virovitičko-podravska županija, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitci i Plava Tvornica d.o.o..

CISEx Friday predstavlja tradicionalno okupljanje članica CISEx-a radi unapređenja međusobne suradnje, stručnih predavanja te networking-a. Događanje je do sada održano nekoliko puta u svim većim gradovima u Hrvatskoj, a ovo bi bilo prvi puta da se organizira između Osijeka i Zagreba. CISEx (Croatian Independent Software Exporters) je udruga hrvatskih izvoznika softwarea sa sjedištem u Zagrebu te danas, dvije godine od osnivanja, broji 120 tvrtki članica iz hrvatske ICT industrije. Ukupan proizvod grupacije procjenjuje se na 300 mil. kn za 2011 godinu, te prihode članova čini većinom izvoz. Udruga usko surađuje sa HAMAG-om, HBOR-om, CRANE-om i nadležnim ministarstvima, a isto tako radi na promicanju poduzetničke kulture i ICT industrije na području Republike Hrvatske.

U sklopu CISEx Friday-a predviđena su predavanja renomiranih poduzetnika iz ICT sektora, članova CRANE-a hrvatske mreže poslovnih anđela, odnosno privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja, te predavača iz financijskih institucija koji će govoriti o mogućnosti financiranja poduzetnika početnika. Cilj ovog događanja je promocija virovitičkog E-inkubatora te organizacija predavanja ljudi s iskustvom u sektoru startupa (mladih poduzetničkih tvrtki) i inkubatora poduzetništva.

Podsjetimo, projekt “E-ncubator sa i bez zidova” ukupno je vrijedan 960.215 eura ili nešto više od sedam milijuna kuna. Od toga, bespovratna sredstva Europske unije iz fonda IPA BRI predstavljaju 719.777 eura, dok će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 221.137 eura, a VIDRA (Agencija za regionalni razvoj VPŽ) 19.300 eura. Prema projektnim planovima završetak gradnje poduzetničkog inkubatora u Virovitici očekuje se u kolovozu 2013. godine, a u njemu bi svoje urede trebalo pronaći petnaest poduzetnika početnika koji će na korištenje dobiti 15 potpuno opremljenih prostora, konferencijsku dvoranu koja će poduzetnicima služiti za prezentacije svojih proizvoda ili usluga do online seminara koji će se održavati i za one poduzetnike početnike koji nisu stanari inkubatora. (www.vpz.hr)

Skip to content