U Virovitici proveden projekt “Jedinstveni unatoč različitosti”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije pod pokroviteljstvom Grada Virovitica u Virovitici na prostoru gradskog bazena i Domu strijelaca proveli su projekt pod nazivom JEDINSTVENI UNATOČ RAZLIČITOSTI.

Cilj projekta je promicanje tjelesne kulture (sporta i rekreacija) radi unapređenja opće sposobnosti osoba s invaliditetom kao i psihosocijalna i tjelesna resocijalizacija i prilagodba svakodnevnom životu. Projekt je namijenjen ratnim vojnim invalidima članovima Udruga HVIDR-a Virovitica, Slatina i Orahovica sa većim stupnjem tjelesnog oštećenja. Sudjelovalo je oko 50-tak članova udruga u plivanju te streljaštvu zračnom puškom i samokresom. Sam projekt je kod sudionika prihvaćen sa oduševljenjem obzirom da su ponosni na sudjelovanje u Domovinskom ratu a ne povlašteni i privilegirani. Sve sudionike pozdravio gradonačelnik Grada Virovitica Ivica Kirin, uz nazočnost gradskih pročelnika Marija Klement, Matije Mustača i Alena Bjelice, direktora tvrtke Flora VTC Željka Iharoša i u ime organizatora predsjednik županijske HVIDR-a Nenad Križić. Po završetku je organiziran ručak za sve sudionike na prostoru bazena.

Rezultat projekta je učvršćivanje dostojanstva hrvatskih branitelja posebno ratnih vojnih invalida sa većim stupnjem tjelesnog oštećenja te društvena prihvatljivost osoba s invaliditetom uz unapređivanje opće sposobnosti ratnih vojnih invalida i da kao sudionici natjecanja dožive jedan oblik psihosocijalne i tjelesne resocijalizacije i prilagodbe svakodnevnom životu.

Skip to content