U Virovitici premijerno predstavljen program kreditiranja izgradnje i rekonstrukcije obiteljskih kuća

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, APN, u Virovitici je danas premijrno predstavio uvjete kreditiranja izgradnje i rekonstrukcije obiteljskih kuća te nabavke građevinskog materijala.Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, APN, u Virovitici je danas premijrno predstavio uvjete kreditiranja izgradnje i rekonstrukcije obiteljskih kuća te nabavke građevinskog materijala.

Riječ je o programu koji Agencija provodi prema programu POS-a u suradnji s odabranim poslovnim bankama potiče kreditiranje fizičkih osoba državljana Republike Hrvatske koji po prvi put stječu nekretninu ili nemaju u vlasništvu odgovarajući stan ili kuću.

Preduvjeti kreditiranja su u posjedovanju vlastitog zemljišta, rješenja o uvjetima građenja i kreditnoj sposobnosti.

Za ostvarivanje kredita nije potrebno učešće kao niti jamac. Rok otplate je 31 godina, dok stopa prosječne kamatne stope iznosi cca. 4,2%. Vlasnik zemljišta mora ishoditi založno pravo na zemljištu ili zamjenskoj nekretnini, dok agencija APN i banke osiguravaju realizaciju projekta.

Kredit se korisniku odobrava na rok do 30 godina te jedna godina počeka. Iznos kredita po četvornom metru  netto korisne površine je 792,41 €. Maksimalni iznos kredita koji se može odobriti je 142.277,21 €, a minimalni 9.056,11 € ovisno o broju članova obiteljskog domaćinstva.

Kredit se korisniku odobrava na rok do 30 godina plus 1 godina počeka. Iznos kredita po četvornom metru netto korisne površine je 356,58 €. Maksimalni iznos kredita koji se može odobriti je 64.024,74 €, dok je minimalni 9.056,11 € ovisno o broju članova obiteljskog domaćinstva.

Sve upute i potrebni materijali za realizaciju kredita mogu se preuzeti na stranici Agencije, adresa je: www.apn.hr.

Kreditni zahtjev, vlasnički list, rješenje o uvjetima građenja zainteresirani dostavljaju Agenciji. APN odobrava uvjetnu suglasnost te dokumentaciju dostavlja banci koja odobrava suglasnost. Korisnik kredita ugovara projektiranje, građenje i nadzor, a potpisane ugovore dostavlja APN, dok u slučaju zamjenske nekretnine i kreditiranja kupnje građevinskog materijala dostavlja samo troškovnik.

Korisnik kredita potpisuje Ugovor o kreditu s bankom i Ugovor o kreditu s APN-om, dok se kredit realizira nakon upisa založnog prava na zemljištu ili zamjenskoj nekretnini temeljem ispostavljenih situacija i računa.

Skip to content