U Virovitici predstavljen Javni poziv osnovnim školama za podnošenje prijava za sudjelovanje u eksperimentalnom programu cjelodnevne nastave

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, te u suradnji s Hrvatskom udrugom ravnatelja osnovnih škola, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sa suradnicima je u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, predstavio Javni poziv osnovnim školama za podnošenje prijava za sudjelovanje u eksperimentalnom programu – osnovna škola kao cjelodnevna nastava.

Uz ministra Radovana Fuchsa, predstavljanju je nazočila i saborska zastupnica Vesna Bedeković, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, savjetnici ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin i Ivana Barac, posebni savjetnik ministra Josip Burušić…

Sudjelovali su ravnatelji osnovnih škola s pročelnicima iz Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije, a njih je u uvodu pozdravila Maja Škraba, predsjednica Udruge ravnatelja osnovnih škola VPŽ. Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i zamjenik župana Marijo Klement, te ministar Radovan Fuchs.

Na razini RH bit će odabrano oko 50 pilot škola. Rok za prijavu je 28. travnja 2023. godine. Školama koje budu odabrane bit će osigurano oko 300 tisuća eura za opremanja i rekonstrukcije za koje nije potrebna građevinska dozvola, od kuhinje, blagovaonice pa do opreme koja im je potrebna.

Učitelji iz škola koje budu piloti imat će 25 posto veću plaću. Odabrane škole bit će eksperimentalne i primjer svima ostalima koje će tu istu reformu morati provesti u svojim školskim ustanovama dok stvore sve potrebne uvjete kroz Javni poziv za izgradnju, nadogradnju i rekonstrukciju (NPO).

(vpz.hr, Foto: K. Toplak)

Skip to content