U Virovitici potpisan Ugovor za izradu Studije izvedivosti ceste Vrbovec 2 – Bjelovar- Virovitica – Republika Mađarska

U prostorijama Grada Virovitice potpisan je Ugovor za izradu Studije izvedivosti ceste Vrbovec 2 – Bjelovar- Virovitica – granica Republike Mađarske. Osim potpisnika direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića i predstavnika odabranog izrađivača studije, zajednice ponuditelja Rijekaprojekt i WYG Savjetovanje Renea Lustiga, potpisivanju su nazočili i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, načelnik Sektora za potporu i provedbu projekata u Upravi za fondove EU Ministarstva prometa Sven Jesenković, bivši pomoćnik ministra prometa i sadašnji privremeni pročelnik u Gradu Virovitici Marijo Klement te pročelnik odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove u Virovitičko-podravskoj županiji Igor Andrović. Svrha izrade studije je identifikacija, izrada analize i ocjena mogućih prometnih rješenja. Vrijednost ugovora iznosi 1.175.000,00 kuna, a predviđeni rok dovršetka je 12 mjeseci.

Gradonačelnik Ivica Kirin naznačio je da se radi o Ugovoru koji je nužan kako bi se spomenuta cesta mogla izgraditi koja život znači kako za Viroviticu, županiju, ali i cijelu regiju. Uz zadovoljstvo što je nakon više godina ovaj projekt ponovno pokrenut izrazio je i žaljenje što zbog nerada Vlade Zorana Milanovića što već danas nisu iskorištena EU sredstva i cesta već započela s gradnjom.

Direktor Josip Škorić istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Viroviticom te da se će Virovitica uskoro postati jedno od najvažnijih prometnih čvorišta u RH što sigurno utjecati i na njezin gospodarski razvoj. Cesta neće biti u sustavu naplate, što također nije nevažno, a radit će se u fazama. Kako će trasa od Farkaševca do Bjelovara uskoro biti završena vrlo brzo će se steći preduvjeti za nastavak prema Virovitici i Republici Mađarskoj, na kraju je zaključio direktor Josip Škorić naznačivši virovitičanina Svena Jesenkovića kao jednog od ključnih ljudi na realizaciji ovog projekta.

Sven Jesenković pojasnio je da već idući mjesec kreće poziv za Studiju te da nakon Studije i izrade Master plana nema niti jedne prepreke u realizaciji projekta koji bi se mogao realizirati uz 85% Eu sredstava i samo 15% sredstava nacionalnog doprinosa.

Pročelnik Igor Andrović posebno je pohvalio Marija Klementa i Svena Jesenkovića koji su ovaj projekt pomaknuli s mrtve točke što će imati nemjerljive pozitivne učinke na razvoj gospodarstva Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice.

brza cesta virovitica zagreb

Skip to content