U Virovitici počela 10. međužupanijska smotra harmonikaša glazbenih škola

U Virovitici se danas (srijeda) održava 10. međužupanijska smotra harmonikaša glazbenih škola. Organizator ove jubilarne smotre solista i komornih sastava i ove je godine Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica.

Sve nazočne učenike i učitelje u koncertoj dvorani GŠ Jan Vlašimsky na samom je početku pozdravio ravnatelj Damir Mihaljević izrazivši zadovoljstvo organizacijom smotre harmonikaša koja datira još od 2007. godine.

-Kao i svake godine, Glazbena škola Jan Vlašimsky u svom kurikulumu ima i taj harmonikaški dio, a to je i ove godine smotra harmonikaša, glazbeni projekt koji datira još od 2007. godine, ali zbog pandemije koronavirusa nije održavan tradicionalno svake godine. I ove godine pristiglo je puno učitelja sa svojim učenicima s ciljem razmjene iskustava, vještina, znanja i onog najbitnijeg – druženja. Nakon smotre planiran je i obilazak grada Virovitice i Gradskog muzeja koji je u posljednje vrijeme osvojio nekoliko prestižnih nagrada, a odlične rezultate ove godine polučila je i naša škola na koju možemo biti izuzetno ponosni. Harmonika kao instrument dobila je svoje mjesto u glazbenom obrazovanju, pa tako i naši harmonikaši redovito polučuju sjajne rezultate zahvaljujući cijelom Harmonikaškom odjelu i divnim ljudima koji rade s tom djecom i prenose im svoju ljubav i znanje prema ovom instrumentu. Očekujem lijepu atmosferu na današnjoj smotri i nadam se kako će svima Virovitica ostati u lijepom sjećanju, a natjecateljima i njihovim mentorima želim puno sreće – rekao je Mihaljević i smotru proglasio otvorenom.

MG 1384

Organizacijsko povjerenstvo, uz ravnatelja Damira Mihaljevića, ove godine čine: pročelnica Harmonikaškog odjela Mirjana Milinović, učiteljice harmonike Beatrica Šušak i Biljana Spasenovski, te profesor harmonike Robert Čavlović.

Smotru, na kojoj se ove godine predstavljaju učenici i učitelji iz deset škola s područja RH (Vinkovci, Našice, Bjelovar, Pakrac, Sisak, Zagreb, Slatina, Suhopolje, Pitomača i Virovitica), svojim su nastupom otvorili gosti iz Zagreba, profesori Marjan Krajna i Ivana Cvetkovski.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

 

Skip to content