U Virovitici otvoreno 17. svjetsko prvenstvo pasa tragača

Danas je na središnjem gradskom trgu u Virovitici otvoreno 17. svjetsko prvenstvo pasa tragača . Ove godine Hrvatsku je zapala čast da po prvi puta bude domaćin Svjetskog prvenstva u radu pasa tragača…1 1302764184Danas je na središnjem gradskom trgu u Virovitici otvoreno 17. svjetsko prvenstvo pasa tragača . Ove godine Hrvatsku je zapala čast da po prvi puta bude domaćin Svjetskog prvenstva u radu pasa tragača

2 1302764184Riječ je o najvažnijem natjecanju ove vrste u svijetu, a u Virovitici će nastupiti predstavnici iz Austrije, Italije, Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske i Hrvatske.

3 1302764184Ispred grada domaćina natjecatelje je pozdravio gradonačelnik Grada Virovitice koji je između ostalog posebno naglasio zadovoljstvo što je upravo Virovitica domaćin svjetskog prvenstva u radu pasa tragača ponajviše zbog činjenice da se radi o psima čiji je zadatak između ostalog i traženje unesrećenih u ruševinama, različitih eksplozivnih naprava te izgubljenih osoba što samo po sebi dovoljno govori o plemenitosti ovog načina uzgajanja pasa koji često puta uspijevaju pomoći unesrećenima tamo gdje je tehnika nemoćna.

4 1302764185Prvenstvo je službeno otvorio nadzorni sudac na tragu i delegat natjecanja Brane Puš, a prisutnima se je obratio i predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Damir Skok koji je uz zahvalu domaćinima naglasio i da je ovom organizacijom Virovitica postala regionalni kinološki lider te da je od danas posebnim slovima ucrtana na kinološku kartu svijeta

5 1302764185U programu svečanog otvorenja nastupili su i učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica te Gradska glazba Virovitica i njihove mažoretkinje.                                                                                                                                                                   

Skip to content