U Virovitici otvoreni radovi na izgradnji postrojenja za proizvodnju el. energije na drvnu biomasu – ELEKTRANA „BRANA“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Poduzetničkoj zoni II u Virovitici svečano su otvoreni radovi na izgradnji Kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije na drvnu biomasu – ELEKTRANA „BRANA. Kako je prilikom otvorenja rekao Slavko Rajnović, direktor tvrtke Brana d.o.o. koja je investitor spomenutog postrojenja radi se o 12 milijuna kuna velikoj investiciji koja bi trebala biti završena već u proljeće sljedeće godine, odnosno za manje od godinu dana. Ovim projektom tvrtka Brana se u potpunosti okreće proizvodnji „zelene“ energije, a osim otvaranja desetak novih radnih mjesta tvrtka će biti otvorena i za suradnju i svim OPG-ima.
Osobito zadovoljstvo popunjavanjem poduzetničkih zona i otvaranjem novih radnih mjesta izrazio je gradonačelnik Ivica Kirin, dok su župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić, uz čestitku investitoru na pokretanju investicije, naglasili da Virovitica može biti primjer ostalim hrvatskim gradovima kako je sinergija rada grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije jedan od najboljih primjera u Hrvatskoj kako se treba raditi na lokalnoj, odnosno regionalnoj razini.
Radovi izvodi virovitička građevinska tvrtka Domogradnja što je još jedan primjer dobre suradnje virovitičkih tvrtki.
Brana d.o.o., danas poduzeće u privatnom vlasništvu udjeličara, sadašnjih i ranijih zaposlenika, djeluje u kontinuitetu već 62 godine. Trenutno najveći udjel u poslovanju predstavlja graditeljstvo, sa naglaskom na osposobljenost za obavljanje radova iz vodnog gospodarstva reguliranih Zakonom o vodama, potom hidrotehničke gradnje (javni vodovodi, kanalizacije, uređaji za pročišćavanje otpadnih voda, postrojenja za preradu voda, crpne stanice, vodospreme, sustavi za navodnjavanje), visokogradnje i niskogradnje.No danas se tvrtka okreće i novim tržištima. U sektor poljoprivrede tvrtka je krenula 2005. godine gradnjom vlastite hladnjače za voće i povrće kapaciteta 2000 tona, 2011. godine kupljene su građevinske parcele za malo stambeno naselje od 9 stambenih vila u Puli te su započeli radovi na izgradnji 9 objekata. Nakon toga tvrtka je krenula i u područje energetike kroz razvitak projekta okretnog fotonaponskog sustava snage 10 kW i gradnjom prve sunčane elektrane kapaciteta 30 kW. Tvrtka koja trenutno zapošljava više od 50 radnika tu nije stala već se je krenulo i dalje prema novim investicijama, a samim tim i otvaranjem novih radnih mjesta.

 

Skip to content