U Virovitici otvorena izložba fotografija “30 naj” koja predstavlja identitet, tradiciju, te vrijedne i marljive ljude s područja VPŽ

Povodom 30. obljetnice Virovitičko-podravske županije u samostalnoj Hrvatskoj, jučerašnjom (srijeda) izložbom “30 naj”, autora Kristijana Toplaka, predstavljeno je 30 godina županije te njezinih posebnosti. Izložene fotografije predstavljaju identitet, tradiciju te povijesno nasljeđe ovog područja, a prvenstveno vrijedne, marljive i predane ljude od Drave do Papuka, od Kladara do Stare Jošave.

– Ove fotografije prvenstveno predstavljaju ljude koji su svojom upornošću i sposobnošću, radom i trudom, predstavljali našu županiju diljem svijeta, isto tako gradove i općine iz kojih oni sami potječu, te projekte koji su obilježili određena razdoblja. Zahvaljujem autoru na ovoj ideji, na njegovoj kreativnosti i fotografijama, a ovo je samo dio onoga što smo pripremili prigodom obilježavanja 30 godina od osnutka Virovitičko-podravske županije kao regionalne samouprave – istaknuo je ovom prilikom župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

IMGL4009

Samo u ovoj godini napravljeno je puno. Valja istaknuti najveći projekt, onaj izgradnje brze ceste do Bjelovara, a velika investicija bila je i sustav navodnavanja Kapinci – Vaška faza II koja je završena ove godine. Da se Virovitičko-podravska županija ima čime ponositi potvrdio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Županija je uistinu odradila dobar posao i ima se čime pohvaliti, samim time i grad Virovitica kao njezin centar. Lijepo je vidjeti da živimo u kraju koji se razvija na svom cjelokupnom području, a ova je izložba jedan lijep način da ljude koji ovdje borave i koji nas posjećuju upoznamo s ljepotama našeg kraja – rekao je Kirin.
IMGL3987

Jedna od osoba koja je napravila značajan uspjeh, prvenstveno onaj na Svjetskom prvenstvu u Turskoj gdje se okitila titulom svjetske prvakinje kojom je zaslužila mjesto među najznačajnijim osobama Virovitičko-podravske županije, je Slatinčanka Veronika Vilk.

– Sretna sam što sam među 30 najboljih u županiji, a to mi daje dodatan poticaj za daljnje natjecanje. Odomor je završio, krećemo dalje u nove pripreme za buduća natjecanja tako da mislim da trener zna što nam slijedi, ja još ne, no nadam se da ću u budućnosti ponoviti iste rezultate i još jednom promovirati našu županiju i svoj grad – rekla je Vilk.

IMGL3916

I vrsna slastičarka Sandra Jadek također je osvajačica brojnih svjetskih nagrada kojima je zaslužila svoje mjesto među 30 najboljih.

– Uvrštavanje među 30 najboljih znači mi jako puno, a prvenstveno mi je drago što su me prepoznali ne samo u svijetu, već i u mojoj županiji. Suradnja sa Županijom je na visokom nivou, pomažu mi u odlascima na natjecanja, a vjerujem da će tako biti i dalje te da ćemo se zajedno radovati novim uspjesima – dodala je Jadek.

IMGL3920

Izložbu su, uz spomenute, došli pogledati i zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i Igor Pavković, direktorica Turističke zajednice VPŽ Martina Jakelić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, pročelnica Upravog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec, predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović, direktori i ravnatelji županijskih odjela i institucija te brojni drugi.

Ukupno 29 fotografija potpisuje Kristijan Toplak, a jednu, Maks Luka Šenjug. Izložba će biti u Virovitici sljedeća dva tjedna. Opis svake od fotografije, nalazi se na QR kodu koji je na fotografijama, a on vas vodi na službenu stranicu Virovitičko-podravske županije. Izložbu, digitalno, možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, mra, vpz.hr, foto: K. Toplak)

Skip to content