U Virovitici otvorena 4 novouređena dječja igrališta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Simboličnim puštanjem balona danas su u Virovitici otvorena četiri novouređena dječja igrališta, projekt Grada Virovitice koji je u cijelosti financirala Zagrebačka banka d.d. Na prigodnoj svečanosti održanoj na dječjem igralištu u ulici Petra Berislavića…Simboličnim puštanjem balona danas su u Virovitici otvorena četiri novouređena dječja igrališta, projekt Grada Virovitice koji je u cijelosti financirala Zagrebačka banka d.d.
Na prigodnoj svečanosti održanoj na dječjem igralištu u ulici Petra Berislavića uz nastup učenika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Glazbene škole Jan Vlašimsky gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin zahvalio se je Zagrebačkoj banci d.d. na izdašnoj donaciji posebno se zahvalivši projektantima odnosno Kruni Kovaču koji je sa ovom idejom došao u Grad, te ravnatelju Tehničke škole Ivanu Kučanu zajedno s njegovim učenicima i profesorima koji su izradili igrala koja su atestirana i kao takva mogu se postavit bilo gdje u Republici Hrvatskoj. Naglasio je i činjenicu da su na ovaj način ušteđena znatna sredstva, jer bi za ovaj iznos na tržištu jedva izradili dva igrališta.

Prisutnima se obratio i predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo Luković koji je naglasio da još nikada u svojih 20 godina rada u Zagrebačkoj banci d.d. nije doživio da nakon donacije na poklon dobije knjigu -izvještaj u kojem se nalaze svi računi o utrošenim sredstvima posebno izrazivši sreću što su upravo ova sredstva utrošena u jednu tako plemenitu stvar kao što su dječja igrališta.

Ukupno je uređeno 4 dječja igrališta i to u ulici Petra Berislavića pored Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, na Trgu bana Josipa Jelačića pored Državnog arhiva, u prigradskom naselju Rezovac u ulici Rezovački put i prigradskom naselju Čemernica, pored Područne škole.
Ukupna površina igrališta iznosi 7775 m2 na kojima je ugrađeno 39 dječjih igrala (pješčanika, klackalica, njihalica, penjalica, ljuljački, tobogana), 27 dječjih klupa, te 9 koševa za otpatke, a svakako treba istaknuti i činjenicu da je asfaltirano rukometno igralište u Čemernici, košarkaško igralište u ulici P. Berislavića i igralište za „street basket” u Rezovcu.

Skip to content