U Virovitici otvoren Job Klub: Od danas mladima na usluzi centar za pomoć pri zapošljavanju

Dvogodišnji projekt čiji je cilj uspostaviti jedinstveni centar za usluge i informiranje mladih o mogućnostima zapošljavanja, Job Klub, danas (petak) je otvorio svoja vrata svim budućim korisnicima.

Predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Virovitici Hrvoje Belobrk pozdravio je prisutne te istaknuo ponos i zadovoljstvo ostvarenjem ovog hvalevrijednog projekta. Rezanjem vrpce, Job Klub je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac.

Potrudili smo se da Job Klub uredimo u skladu sa željama i potrebama mladih, kako su oni to i iskazali kroz jedno anonimno anketiranje koje smo napravili. U tom anketnom istraživanju smo zapravo htjeli saznati jesu li ljudi za to zainteresirani i smatraju li postoji li potreba za takvom uslugom, 71 posto anketiranih mladih osoba je izrazilo želju da sudjeluje u ovom projektu tako da se nadamo da ćemo imati jako puno uspjeha i zainteresiranih kandidata – rekla je Suzana Štimac, voditeljica projekta vrijednog nešto više od 800 tisuća kuna te financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz narednih godinu dana, u projekt će se uključiti 55 nezaposlenih mladih osoba u dobi od 18 do 29 godina, koji će podijeljeni u pet grupa proći trotjedni program radionica, objasnila je koordinatorica projekta Martina Gadanac.

U prva dva tjedna ćemo imati motivacijske radionice kako bismo mlade nezaposlene osobe malo pokrenuli, motivirali i usmjerili prema njihovom cilju traženja zaposlenja te radionicu mekih vještina gdje će polaznici moći malo više saznati o setu vještina koje su im potrebne radi lakšeg pronalaženja posla a kojih možda i nisu toliko svjesni. I na kraju, zadnji tjedan odradit ćemo u suradnji sa zaposlenicima Zavoda za zapošljavanje gdje će se sudionici moći bolje upoznati sa radom Zavoda, saznati koje su aktivne mjere zapošljavanja i naravno, ono najvažnije, napisati molbu i životopis – zaključila je M. Gadanac.

Vrata Job Kluba će za sve zainteresirane biti otvorena pet dana u tjednu te se za više informacija mogu javiti na e-mail job.club.virovitica@gmail.com.

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, a partneri su Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA i Udruga Klub mladih Virovitica. (www.icv.hr, ea)

Skip to content