U Virovitici otvoren 3. Sajam poslova Virovitičko-podravske županije

Saborski zastupnik Josip Đakić, otvorio je u Virovitici 3. Sajam poslova koji se uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna služba Virovitica, po treći put održava na našem području – u prostorima Strukovne škole Virovitica. Svečanosti otvorenja, između ostalih, nazočili su…1 1268750976Saborski zastupnik Josip Đakić, otvorio je u Virovitici 3. Sajam poslova koji se uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna služba Virovitica, po treći put održava na našem području – u prostorima Strukovne škole Virovitica. Svečanosti otvorenja, između ostalih, nazočili su i: Ivica Kirin gradonačelnik Grada Virovitice, Biljana Berda pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Virovitičko-podravske županije ujedno i izaslanica župana Tomislava Tolušića, Ivan Sić zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice, Vesna Šerepac pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, Lahorka Weiss pročelnica Područnog ureda za zapošljavanje Virovitica, Antun Mihoković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice…

2 1268750976U sklopu održavanja Sajma poslova, poslodavci su na svojim info-pultovima davali informacije o svojim tvrtkama i slobodnim radnim mjestima. Istodobno su i partneri sajma imali svoje izložbene info-pultove i prezentirati usluge. Cilj i ovoga sajma poslova bilo je omogućavanje bolje usklađenosti ponude i potražnje na regionalnom tržištu radne snage i povezivanje svih subjekte koji se bave problematikom zapošljavanja i gradnje karijere. Sajam poslova i ovom je prigodom omogućio svim nezaposlenim osobama, studentima, maturantima, osobama koje su željele promijeniti posao, te osobama koje žele graditi svoju karijeru, direktan i osoban kontakt s predstavnicima poslodavaca koji pospješuju gospodarstvo Županije, informiranje o potrebama poslodavaca i raspoloživim radnim mjestima, o mogućnostima obrazovanja i stipendiranja na području Virovitičko-podravske županije. Nadalje, nezaposlene osobe, učenici i studenti, posjetitelji sajma, imali su priliku istražiti mogućnosti koje nudi računalni program „Moj izbor”. Sajam je i ove godine imao ulogu interaktivnog susreta gdje se na jednom mjestu moglo razgovarati s poslodavcima, ispuniti upitnik za posloprimce, saznati koja se znanja i vještine traže, informirati se o mogućnostima obrazovanja i stipendiranja na području Virovitičko-podravske županije.

3 1268750976Na 3. Sajmu poslova nastupilo je 36 izlagača, od čega 27 poslodavaca iz najvećim dijelom Virovitičko-podravske, Zagrebačke i Istarske županije. Partneri sajma su: HGK Županijska komora Virovitica, HOK Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Grad Virovitica, Grad Slatina, Grad Orahovica, Općina Pitomača, Strukovna škola Virovitica, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, Razvojna agencija Sjever – DAN i Pučko otvoreno učilište Slatina.
(K.Toplak/foto:D.Vranek)

Skip to content