U Virovitici osnovan Atletski klub, za predsjednika izabran Goran Tkalčec

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama Sportske zajednice u bivšoj virovitičkoj vojarni u petak navečer osnovan je Atletski klub Virovitica. Za predsjednika je izabran Goran Tkalčec, dopredsjednica je Jasna Mišnić-Rakijašić, a tajnik Hrvoje Žunec. Uz njih, u Upravnom odboru kluba su Maja Tkalčec i Siniša Špiranec. Osnivanje kluba pozdravili su predstavnik Hrvatskog atletskog saveza Zvonimir Iveković, tajnik sportske zajednice Koprivničko-križevačke županije i bivši atletičar Branko Zorko i te zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić.

Prema riječima tajnika novoosnovanog kluba Hrvoja Žuneca, interes za osnivanje bio je velik, a inicijativa od strane Hrvatskog atletskog saveza postoji već tri godine.
– Trebalo je čekati pravi trenutak i evo sada se našla grupa entuzijastičnih ljudi koja je uložila veliki trud u cijelu priču. Za početak želimo učlaniti što više djece od 1. do 4. razreda osnovne škole te je sljedeći korak dogovor s ravnateljima škola radi termina treninga i usuglašavanja detalja. U budućnosti nam je cilj uključiti i starije dobne kategorije, odnosno seniore, a u statut smo uveli i rad sa studentima, osobama s invaliditetom te teškoćama u razvoju – rekao je Hrvoje Žunec.

Skupštini su nazočili i gradski pročelnici Alen Bjelica i Kristijan Sabo, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović i virovitička atletska perjanica, europski juniorski prvak na 800 metara Marino Bloudek.

Klub s aktivnim radom počinje od ponedjeljka. Treneri u klubu će biti: Maja Tkalčec, Hrvoje Žunec i Hrvoje Siniša Špiranec. (virovitica.hr, icv.hr)

Skip to content