U Virovitici održano predavanje „Specifičnosti u radu s djecom žrtvama kaznenih djela i s odraslim osobama koji su bili žrtve kao djeca“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Udruga S.O.S. Virovitica organizirala je predavanje za jačanje kapaciteta predstavnika/ca institucija s područja Virovitičko-podravske županije pod nazivom „Specifičnosti u radu s djecom žrtvama kaznenih djela i s odraslim osobama koji su bili žrtve kao djeca“.  Predavanje je održala Ella Selak Bagarić, psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Govorila je o zlostavljanju i zanemarivanju djece i adolescenata, žrtvama nasilja te njihovim specifičnostima i oblicima, dobi žrtava, broju prijavljenih slučaja, razlozima neprijavljivanja i o raznim posljedicama koje ostaju nakon proživljavanja bilo kojeg oblika zlostavljanja.

Na predavanju su sudjelovali predstavnici Centara za socijalnu skrb Virovitica i Slatina, Policijske uprave Virovitičko-podravske županije, Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Prekršajnog i Općinskog suda Virovitica, državnog odvjetništva i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije.
Sudionici predavanja saznali su mnoštvo korisnih informacija te je iskazana želja za organiziranjem više ovakvih događaja gdje dolazi do jačanja i povezivanja međuresorne suradnje.

Predavanje je jedno u nizu aktivnosti za jačanje kapaciteta predstavnika/ca institucija s područja Virovitičko-podravske županije, a organizirano je u sklopu programa ”Niste same – program podrške ženama žrtvama nasilja Virovitičko-podravske županije” koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Virovitica. (sosvt.hr; foto: M. Bašić, sosvt.hr)

Skip to content