U Virovitici održano 2. županijsko ocjenjivanje, izložba meda i pčelinjih proizvoda

Med od lipe, vlasnika Branka Tomšića, jučer je na 2. izložbi meda ipčelinjih proizvoda u Virovitičko-podravskoj županiji, u konkurencijiod 39 uzoraka meda, proglašen najboljim.Med od lipe, vlasnika Branka Tomšića, jučer je na 2. izložbi meda i pčelinjih proizvoda u Virovitičko-podravskoj županiji, u konkurenciji od 39 uzoraka meda, proglašen najboljim.

Tako je naime odlučio stručni ocjenjivački sud kojeg su sačinjavali prof.dr sc Nekola Kezić (Agronomski fakultet Zagreb), Gordana Duvnjak (Hrvatski stočarski centar), Gordana Hegić (Agronomski fakultet Zagreb), Andrea Poslek (HGK-Županijska komora Virovitica), Ljiubica Kravarščan (HZZPSS Virovitica) i Željko Kumrić (Virovitičko-podravska županija) koji su Tomšićevom medu od lipe dodijelili 98,5 bodova.

Na jučerašnjoj izložbi koja je održana na Trgu kralja Tomislava u Virovitici, predstavilo se 11 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i Srednja škola Pitomača. Na izložbi je dodijeljeno sedam zlatnih, jedanaest srebrnih i dvanaest brončanih priznanja koji su ujedno dobili i ‘Markicu kvalitete Virovitičko-podravske županije’. Drugo županijsko ocjenjivanje, izložbu meda i pčelinjih proizvoda u Virovitičko-podravskoj županiji prigodnim riječima otvorio je župan Virovitičko-podravske županije, dr. Stjepan Feketić.

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Virovitica, na području Virovitičko-podravske županije postoji više od 20.000 košnica za koje brine 300 pčelara koji godišnje proizvedu 800 tona. Ako se uzmu u obzir navedeni podaci, Virovitičko-podravska županije je vodeća u Republici Hrvatskoj po proizvodnji meda. Kada je u pitanju potrošnja, Hrvati godišnje potroše skromnih pola kilograma meda po glavi stanovnika, dok sta brojka u nekim zemljama Europske unije, prelazi 8 kilograma po stanovniku (Njemačka).

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima izložbe poželio je gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak.

1. ‘Medena’ Virovitica

2. O.P.G. Jasna Doner, Sladojevci

3. O.P.G. Miroslav Farkaš, Čačinci

4. O.P.G. Tomislav Lelek, Špišić Bukovica

5. O.P.G. Zvonimir Milković, Orahovica

6. O.P.G. Zlatko Satler, Virovitica

7. O.P.G. Ivica Sertić, Slatina

8. O.P.G. Igor Sokač, Virovitica

9. O.P.G. Branko Tomšić, Virovitica

10. O.P.G. Jasna Vrbos, Cabuna

11. O.P.G. Radoslav Vuković, Virovitica

12. Srednja škola Pitomača

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva

Virovitičko-podravska županija

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica

Grad Virovitica

Virovitičko-podravska županija

HGK Županijska komora Virovitica, Grupacija pčelarstva

Udruga pčelara Virovitica

Udruga pčelara ‘Lipa’ Slatina

Hrvatska obrtnička komora – POK Virovitičko-podravske županije

Udruženje obrtnika Virovitica

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije

Flora Vtc. d.o.o. Virovitica

Skip to content