U Virovitici održani Susreti Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije 2011, nazočne umirovljenike pozdravila i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor

Uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice na Sajamskom prostoru Viroexpo-a u Virovitici, održani su Susreti Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije 2011. Oko 700 umirovljenika s područja cijele županije na susretima pozdravili su predsjednik Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije Boris Dragošević, te njegov zamjenik Josip Blažević. U ime organizatora, Grada Virovitice, umirovljenike je pozdravila zamjenica gradonačelnika Željka Grahovac, a svojim dolaskom, susrete je uveličala i predsjednica Vlade Republike Hrvatske, Jadranka Kosor praćena velikim aplauzom nazočnih.
om je prigodom između ostalog kazala: – Zadaća svake Vlade Republike Hrvatske mora biti briga o starijim osobama o umirovljenicima. I u teškim, kriznim vremenima, a podsjetiti ću na 2009. godinu, kada je teška kriza prijetila kolapsu državnog proračuna, kada smo tri puta smanjivali proračun, i tada smo ispunili sve zakonske obveze povrata duga prema umirovljenicima. I u najtežim recesijskim godinama, kao što je bila 2009., mirovine nisu kasnile i pritom smo pojačavali brigu o starijim osobama kroz uvođenje novih dnevnih odmora i prostora za boravak starijih osoba diljem Hrvatske. I kada smo donosili teške odluke, kao što je bilo uvođenje kriznog poreza kako bismo stabilizirali državne financije, brinuli smo za umirovljenike jer smo oslobodili od plaćanje tog poreza oko 900.000 umirovljenika i 600.000 zaposlenih. To su bile teške odluke, a ta teška vremena su iza nas.
U kulturno umjetničkom programu nastupilo je KUD “Seljačka sloga” iz Špišić Bukovice, a svi nazočni ostali su na zajedničkom druženju uz “Suhopoljske tamburaše”.
(www.icv.hr, kt)

Skip to content