U Virovitici održana utrka za Prvenstvo Hrvatske u Supermotu

Drugu godinu zaredom nakon trinaest sušnih godina u Virovitici su jučer ponovo zagrmili motocikli kategorije Supermoto za prvenstvo Hrvatske.1 1249898026Drugu godinu zaredom nakon trinaest sušnih godina u Virovitici su jučer ponovo zagrmili motocikli kategorije Supermoto za prvenstvo Hrvatske.
Utrke koja su održane kao šlag na tortu ovogodišnjih 4. Moto susreta oduševile su više tisuća građana Virovitice koji su došli vidjeti najbolje što Hrvatska ima u ovoj motociklističkoj disciplini.

2 1249898026Već na jutarnjem treningu dalo se naslutiti da će se u poslijepodnevnim satima voditi velika borba u gotovo svim kategorijama.
Popodnevni program počeo je defileom mladih virovitičkih motociklističkih nada, a pri tome svakako moramo izdvojiti četverogodišnjeg Matiju koji je dobio najveći pljesak i oduševio gledatelje, jer mnogi od njih nisu mogli vjerovati da tako malo dijete može voziti motocikl. Iako je u početku bilo malih nedoumica mali Matija se nije dao zbuniti i odvezao je cijeli krug u dužini od 1080 metara zajedno sa još 10-ak vozača od kojih nitko nije bio stariji od 12 godina.

3 1249898026Nakon ovog uvodnog zagrijavanja krenule su i utrke i to po strogim europskim pravilima. Nazočnost čak 16 sudaca iz MK Kumova koji su ove godine položili sudački ispit i dobili licence pazilo je na regularnost natjecanja dok su njihove klupske kolege, policija i vatrogasci pazili da se ne dogodi niti jedan incident na utrci.
Vozilo se je u četiri kategorije uz nastup vozača iz cijele Hrvatske.
Iz kruga u krug rušili su se rekordi staze, pa se je na kraju najbrži krug uvelike spustio ispod minute.

4 1249898026Nakon uzbudljivih utrka i prije proglašenja pobjednika u svim klasama gledatelje oduševili i freestyleri koji su svojim akrobacijama oduzimali dah gledateljima
Nakon završetka moto susreta gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin bio je osobito zadovoljan organizacijom ovogodišnjih 4. Moto susreta, te uz MK Kumove i HAK Virovitica posebno pohvalio djelatnike Postaje prometne policije, djelatnike Policijske postaje Virovitica, JVP Virovitica i djelatnike Flore bez kojih bi organizacija ovogodišnjih Moto susreta bila nemoguća i koji su svojim primjerom na najbolji način pokazali koliko im je stalo do njihovog grada.

Skip to content