U Virovitici održana info radionica vezana uz poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku organiziralo je u Virovitici u srijedu, 8. studenog, info radionicu za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno otvorenog poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Radionica je održana u Centru za socijalnu skrb.
Prije početka radnog dijela radionice sudionike je u ime Grada Virovitice pozdravila zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac te u ime Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku pomoćnica ministrice Maja Vučinić – Knežević.
Cilj radionice bio je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima i kriterijima Poziva te postupcima za prijavu i provedbu projekata. Kroz Poziv će se tako financirati projekti koji će doprinijeti povećanju zapošljavanja te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Navedeno se planira postići kroz aktivnosti jačanja stručnih znanja osoba pripadnika marginaliziranih skupina i to kroz:

  • provedbu programa obrazovanja odraslih;
  • osnaživanje i razvoj mekih, odnosno transverzalnih vještina provedbom ciljanih programa, radionica, pružanja usluga mentorstva;
  • jačanje kapaciteta stručnjaka u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada;
  • socijalnim uključivanjem za osobe pripadnike marginaliziranih skupina.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne i regionalne samouprave, a ukupna financijska sredstva dostupna kroz ovaj Poziv iznose 99.918.750,00 kuna.

Skip to content